top of page
crowd bg.jpg

לרתק את הקהל

לפגוש אנשים בין המילים

WhatsApp Image 2023-04-19 at 20.48.12.jpeg

זו לא חוכמה לעמוד מול קהל
זו מיומנות לכבוש את הקהל

לא עוד סדנת עמידה מול קהל!

מה עושה אנשים מסויימים לדוברים הגדולים בכל הזמנים?

האם היכולת לכבוש קהל מיועדת רק לאנשים כריזמתיים?

אנשים רבים יכולים לעמוד מול קהל ולדבר אבל מעטים מסוגלים לרתק את הקהל, לגרום לו להתרגש, לחוש אמפתיה ולהישאב לתוך רעיון משותף.

חשוב לזכור שעמידה מול קהל והיכולת לכבוש אותו היא יכולת נרכשת ללא קשר לתכונות מולדות או אישיות.

בעידן של הסחות דעת כל שלוש שניות, שפע של ידע חינמי, בעיות קשב וריכוז ורצון בסיפוק מיידי, זה לא מספיק להיות מומחה בתחום מסויים כדי לרתק את הקהל ליותר מעשר דקות. זה גם לא מספיק להיות בעל אישיות כרזימתית.

היכולת להחזיק את הקהל קשוב ומרותק היא מיומנות נלמדת שדורשת הדרכה וניסיון. אומנם, לאנשים מסויימים יש תכונות טבעיות שיכולות לעזור להם לסקרן את הקהל, אבל אלו לא תכונות ששמורות רק להם. אפילו הנואמים המוכשרים ביותר נדרשו להשקיע זמן, תירגול ומאמץ כדי לפתח מיומנויות עמידה מול קהל.

אז מה אתם הולכים ללמוד?

הפורמולה המנצחת שלי: 20 עקרונות חובה ומעוררי מחשבה שיגרמו לכם לרתק את הקהל!

אפשרות 1

הרצאה בת 3 שעות כולל הפסקה שמכילה את הפורמולה שלי לכבוש את הקהל

אפשרות 2

סדנה בת 2 מפגשים של שלוש שעות כל מפגש, כולל התנסות מעשית של המשתתפים

המטרה
לצייד אינדיבידואלים, מנהלים, מדריכים ומרצים בעקרונות והטכניקות הנדרשות לכבוש את הקהל בצורה מדוייקת, בהירה, משמעותית והכח חשוב, בלתי נשכחת, בפני כל קהל יעד.

נעים להכיר, אני ימית ארמבריסטר, בן לולו

בעשור האחרון הרציתי, נאמתי, הנחיתי כנסים, הדרכתי מאות פעמים בארה"ב, קנדה וישראל. בשפת האם שלי, אך בעיקר באנגלית. הקהל תמיד השתנה, התוצאה נשארה זהה. האם לרתק קהל אמריקאי, אירי, ישראלי או קנדי שינה את תוכן ההרצאה שלי? מעט מאוד. האם להרצות בשפה זרה שינה את תוצאת ההרצאה? מעט מאוד. כי השפה וסוג הקהל זה לא מה שקובע!

כמו כל סיפור טוב, זה התחיל במפגשים קטנים ומצוצמצים של עשרות בודדות של אנשים פרטיים בסלון ביתי וחמים ומשם לבמות רבות ומגוונות בארגונים, כנסים ואולמות מול מאות אנשים. זה לא קרה ברגע. בכל בוקלאב או מפגש חברתי שהנחיתי, בהרצאה היסטורית, הדרכה או סדנה פרקטית-מקצועית חידדתי את הפורמולה המנצחת לכבוש את הקהל. זה התחיל לפני עשור ומאז זו היסטוריה.

אחת התגליות המרעישות שגיליתי היא שהיכולת והעקרונות המנחים לכתיבת ספר שאי אפשר להניח או סדנה מקצועית מוצלחת זהות ליכולת לרתק קהל! הבנתי שאם אני יכולה לרתק אנשים לספרים שלי, אני יכולה לכבוש אותם אותם פנים מול פנים - כי העקרונות עצמם זהים.

זיהיתי את ההבדלים הקריטיים בין לעמוד או לשבת בגובה העניים בתוך קהל מצומצמם שמתבונן לתוך הלבן בעניים לבין מאות אנשים ישובים בשורות האחרונות של אולם ענק. יותר מכך, זיהיתי את מה שלא משתנה בין אם זה נאום הרמת כוסית באירוע משפחתי לבין נאום בבית השגריר בניו יורק, באוניברסיטה בקנדה, בכנס פוליטי, בימי עיון בבר אילן או בעבודה מול חברי הנהלה או סדנה מקצועית לעובדים.

הבנתי שלעמוד מול קהל זו לא יכולת עילאית השמורה לאנשים עם יכולות מיוחדות, זו היכולת להחזיק את הקהל מרותק, לשמוע את אנחת האכזבה כשנגמרת הסדנה או ההרצאה והבקשה לעוד קצת היא המיומנות שאליה כל מרצה טוב צריך לשאוף להגיע.

זו לא הרצאה רגילה. לא תמצאו בה איך להכין מצגת. לא תמצאו בה כלים וחוקים שתוכלו למצוא באינטנרט או פרטים טכניים ולוגיסטיים על בניית הרצאה

bottom of page