top of page
תמונת הסופר/תYamit Armbrister

מה שווה אסטרטגיה לפיתוח חוסן ארגוני עם העובדים שבירים?

אנחנו שומעים לא מעט על כמה חשוב שלארגון תהיה היכולת לצפות, להגיב ולהתאושש ממשבר, כמו בתקופת הקורונה, המשבר הכלכלי הנוכחי, ועוד.


הארגון כיחידה, כישות, צריך שיהיו בו התשתיות הנכונות, בין אם מערכתיות, אסטרטגיות, כלכליות, לעמוד בפני אתגרים. אבל תשתית ארגונית בלי חוסן אינדיבידואלי של אנשים ברמה האישית, לא שווה הרבה. בסוף, האנשים בתוך הארגון הם אלה שבזכותם או בגללם ארגון יצליח לעבור משבר או לא. האסטרטגיה, המערכת, הנוהל או התהליכים לבדם לא יעזרו אם העובדים בארגון לא מסוגלים לעמוד בלחץ, בשינוי, בחרדה או באי ודאות.


לכן, כשחושבים על חוסן ארגוני, אסור לשכוח או להזניח פיתוח חוסן אינדיבידואלי של עובדים, כבני אדם. בסוף הם אלה שיצטרכו להתמודד עם הלחץ הארגוני בזמן משבר, הם אלה שיצטרכו להמשיך להתנהל בצורה הפרודוקטיבית והתפעולית תחת אי ודאות או שינויים מהותיים, הם אלה שצריכים להיות עמידים, נחושים ואופטימיים שהמשבר יעבור וימים טובים יותר יחזרו לארגון.


כשמדברים על חוסן ארגוני חובה לזכור שבתוך אסטרטגיות ניהול סיכונים ומשברים השקעה בפיתוח חוסן אינדיבידואלי אצל אנשים יכול להיות מה שיטה את הכף לכישלון או הצלחה לצאת ממשבר ארגוני. גם המערכת המתקדמת בעולם לא תפעיל את עצמה אם לא יהיה מי שיתפעל אותה, האסטרטגיה המתוחכמת ביותר לא תתממש אם העובדים יתמוטטו, יברחו, לא יתפקדו בזמן משבר.


ההיסטוריה מוכיחה לנו שוב ושוב שהרוח האנושית חזקה מכל מערכת או תשתית. בסוף, זה היכולת של בני אדם להישאר רגועים, לחשוב מחוץ לקופסא, לתמוך אחד בשני, להסכים להתפשר ולהירתם להצלחה יחד, הם שמעידים מעל כל השאר האם יש לארגון חוסן לעמוד בפני משבר. קחו לדוגמא את הרעת התנאים הזמנית בחלק מארגוני ההייטק היום שבהם קוצצו לעובדים 5% מהשכר ועוד הטבות כאלה ואחרות – בסוף העובדים שמוכנים לספוג את הרעת התנאים, אי הודאות, הלחץ מפיטורין, עומס בעקבות קיצוצים בכוח אדם ועוד, הם אלה שבזכותם הארגון ישאר יציב עד יעבור זעם. לעומת זאת, ארגונים שבהם העובדים לא בעלי חוסן מנטלי גבוה או שיעברו את המשבר הרבה יותר קשה, אולי בכלל לא. ארגון שהעובדים שלו חרדים, המומים, פסימיים, שליליים, לא רק שיתקשה להגיב בצורה מהירה ויעילה בזמן משבר, אלא עלול להיגרר לרצף של טעויות ארגוניות בלתי הפיכות.


לסיכום, חשוב מאוד לתכנן אסטרטגיות לניהול משברים וסיכונים, להשקיע במערכות, ותהליכים אך אולי חשוב מכל הוא לתעדף בתוך האסטרטגיה השקעה בלמידה ופיתוח חוסן אינדיבידואלי של העובדים עצמם בתוך הארגון, כאנשים, כי הם אלה שבסוף יקבעו אם הארגון יהיה חסין או לא בשעת משבר. השקעה בפיתוח חוסן אינדיבידואלי כמיומנות, פיתוח תרבות של חוסן והעלאת המודעות, היא האסטרטגיה הטובה ביותר לבניית חוסן ארגוני.

0 תגובות

コメント


bottom of page