top of page
  • תמונת הסופר/תYamit Armbrister

?למה כל כך קשה להיות חסין

כמה פעמים אנחנו אומרים לעצמנו שאנחנו חזקים, רק כדי לגלות שאנחנו מוצפים רגשית כשמתרחש מצב מלחיץ? למה זה קורה? האם אנחנו לא חזקים כמו שאנחנו חושבים?


אל תיפלו לתפיסה המוטעית שלהיות חסין מנטלית פירושו להיות חזק כל הזמן, או לעולם לא לחוות רגשות שליליים. מדובר על מציאת דרכים להתמודד עם חוויות קשות ולהיות מסוגל להתאושש כאשר דברים לא הולכים כמתוכנן. עם תרגול ותמיכה, כל אחד יכול לפתח את הכישורים כדי להיות חסין יותר. אנחנו לא נולדים עמידים; אנחנו הופכים להיות חסינים ככל שהחיים מתקדמים


בעוד שחלק מהאנשים נראים באופן טבעי חסינים יותר מאחרים, חוסן נפשי זו מיומנות שיש לפתח לאורך זמן באמצעות מודעות, תרגול והחוויות האישיות שלנו


ובכל זאת, למה קשה כל כך להיות חסין?


זמנים קשים יכולים להיות להציף אותם ברגשות: כאשר אנו מתמודדים עם מצב קשה, זה יכול להיות מאתגר לראות מוצא או לדעת איך להתקדם. זה יכול להקשות על שמירה על חיוביות ומוטיבציה.


1. חוסר מיומנויות לבניית חוסן: חוסן נפשי היא מיומנות מפותחת, אך לא לכולם יש הזדמנות ללמוד את המיומנות הזו לפני משבר. ללא הכלים והלך הרוח המתאימים, זה יכול להיות קשה יותר להיות חסין כאשר מתמודדים עם אתגרים.


2. חוסר תמיכה: מערכת תמיכה חזקה מעצימה את החוסן המנטלי שלנו. ללא תמיכה מחברים, משפחה או אנשי מקצוע, זה יכול להיות קשה יותר להתגבר על מכשולים ולהתאושש מחוויות קשות.


3. דיבור עצמי שלילי: הדיאלוג הפנימי שלנו משפיע על החוסן שלנו. הכל קשור למה שאנחנו אומרים לעצמנו. דברים שליליים כמו "אני לא יכול לעשות את זה" או "זה קשה מדי", יכולים להרוג את המוטיבציה למצוא דרך להתקדם.


4. אתגרים בתחום בריאות הנפש: דיכאון וחרדה יכולים להקשות על חוסן נפשי. תנאים אלה יכולים להשפיע על היכולת שלנו להתמודד עם מתח ומכשולים ולהפוך את זה למאתגר יותר לראות דרך קדימה.

0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page