השבוע פורסמה כתבה בכלכליסט טק שלפי סקר ותחזיות של לינקדין, החשיבות של תארים וניסיון בהעסקת עובדים ילך ויצטמצם כי העתיד יביא איתו התמקדות במיומנויות ממוקדות ותכונות אופי. התחזית של לינקדין לא צריכה להפתיע ארגונים, בדגש על מנהלים בכירים, מנהלי גיוס, ומשאבי אנוש. בעשור האחרון תשומת הלב מופנית למיומנויות רכות או למיומנויות כוח, "הכתר" של המיומנויות הרכות, כמו חשיבה קריטית, יכולת הסתגלות ועמידה בפני לחצים, זריזות מחשבה, כושר מנהיגות ועוד. נכון, לפי הסקר 50% מהמעסיקים עדיין מעדיפים תואר אקדמי כי זה מרגיש פחות ריסקי. אבל רגשות הן לא עובדות. כל אחד מאיתנו כבר יודע שתואר לא בהכרח מקנה פיתוח או שיפור כישורים כמו אסרטיביות או פרספקטיבה מאוזנת. כל מי שסיים תואר יכול להעיד שלא שם ההתמקדות. כידוע, מיומנויות "קשות" או תואר אקדמי, לא בהכרח מקנות את אחת המיומנויות היותר קריטיות בחיים, והיא עמידות, או במילים אחרות, חוסן. מה שיותר מפתיע לגלות זה שחוסן היא מיומנויות שלרוב לא תמצאו בסל מיומנויות החובה בארגונים. תבדקו אצלכם ברשימה. בארגון. תעשו חיפוש פשוט ברשת על מיומנויות רכות או מיומנויות כח ותקבלו תוצאות מרשימות הכוללות רשימה ארוכה של מיומנויות קריטיות, אבל לא תראו שם, באופן שכיח, אם בכלל, חוסן מנטלי. בבלוג של HR TIMES ליקטו עבורנו רשימה מרשימה של 21 מיומנויות הכי מבוקשות בארגונים, החל ממנהיגות מעוררת השראה, לקיחת אחריות, אסרטיביות, פרספקטיבה ועוד. תנחשו איזו מיומנות לא ברשימה? נכון, חוסן מנטלי. בפוסט הקודם שלי, "חוסן: מיומנות הכוח החדשה שתבדיל אנשים מארגונים," ציינתי שתי סיבות אשר מסבירות מדוע פיתוח ושיפור חוסן צריך לקבל את "הכתר" של מיומנויות הכוח הקריטיות. כאשר תקבלו שפיתוח ושיפור חוסן מנטלי בקרב העובדים שלכם זה אכן "הכתר" של מיומנויות הכוח, תוכלו לעבור לשאלה הבאה.
איך מפתחים או משפרים חוסן מנטלי?
1. מתחילים במודעות. מדברים על זה. לכל דבר יש צעד ראשון. תקראו קצת על חוסן מנטלי ולמה לעניות דעתי זו התכונה, המיומנות הכי קריטית בחיים.
2. משקיעים בזה. נכון, כמו כל מיומנות רכה, מורכב יותר ללמד אדם להיות בעל חסינות מנטלית גבוהה, מאחר וניסיון החיים הוא שבפועל מחסן אותנו. אבל לחלוטין לא צריך להגיע לרגעי משבר , לחץ, שינויים ורק אז ללמוד את הכלים שיכולים לעזור לנו לעבור תקופות מורכבות הרבה יותר טוב. אפשר לחדד את זה, אפשר לחזק את המיומנות הזו והחשוב מכל, להתייחס ולהפנות תשומת לב ומשאבים לשיפור החוסן האינדיבידואלי של העובדים.
חוץ, ח'. (11 יוני 2023). כישורים לפני הכל: בלינקדאין מזהים מגמה חדשה בשוק העבודה. אוחזר מתוך כלכליסט-טק. הייטק והון סיכון: https://www.calcalist.co.il/calcalistech/article/bkgdel7w2
מיומנויות רכות שחשובות בעיקר כשעובדים מרחוק. (22 פברואר 2021). אוחזר מתוך HR TIMES: https://synerion.co.il/blog/21-soft-skills/
תגובות