פיתוח חוסן מנטלי בקרב עובדים זה ציווי אסטרטגי ולא נושא "רגיש."
ארגונים שאולי עד עתה תיעדפו בעיקר מיומנויות טכניות כדי להגביר יעילות, ייצור ורווחים ולא בניית חוסן בקרב העובדים אולי ישמחו מאוד להשקיע בחוסן אם יפנימו שזו מיומנות אשר בוודאות תורמת להגדלת הייצור, הצמיחה הכלכלית והרווח.
עובדים עמידים בהקשר האישי והארגוני, פירושו שהמשאב האנושי של החברה יכול לעמוד טוב יותר בסערות, לשמור על מיקוד ולשמור על ביצועים גבוהים בתוך משברים, אי ודאות, כישלונות, תחרות ועומסי עבודה תובעניים. תכונה זו היא לא רק תכונה אישית או מיומנות גנטית; ניתן וחובה לטפח ולשפר אותה בקרב העובדים, מאחר ויש לה השלכות עמוקות על הארגון.
אז איך פיתוח חוסן מנטלי של העובדים יביא לצמיחה כלכלית של הארגון?
השפעה על רווחים
1. תחלופה מופחתת: רמות גבוהות של מתח ושחיקה יכולות להוביל לתחלופת עובדים, שהיא יקרה לארגונים. עובדים בעלי חוסן מנטלי גבוה נוטים יותר להישאר בחברה, מה שמקטין את הוצאות הגיוס וההכשרה.
2. דינמיקת צוות משופרת: חוסן מטפח תקשורת ושיתוף פעולה טובים יותר בתוך הצוותים. זו סינרגיה שמובילה לשיפור המוצרים והשירותים, ולהשפיע לטובה על השורה התחתונה.
3. שביעות רצון הלקוחות: עובדים חסינים יותר נוטים יותר לספק שירות לקוחות טוב יותר מאחר והם לא נלחצים בקלות, לא נשברים בעקבות קונפליקט פוטנציאלי עם לקוח ויודעים לאזן רגשות. לקוחות מרוצים כמובן מובילים להגדלת המכירות ונאמנות הלקוחות, ותורמים ישירות לרווחים.
לא מחכים למשבר הבא. מתעניינים. עושים.
Comments